Samsung Galaxy S21 Ultra εναντίον iPhone 13 Pro Max: Το απόλυτο Shootout με την κάμερα

0
Samsung Galaxy S21 Ultra εναντίον iPhone 13 Pro Max: Το απόλυτο Shootout με την κάμερα

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την αποκάλυψη της πρώτης ναυαρχίδας της Samsung για το 2021. Το Samsung Galaxy S21 Ultra εξακολουθεί να έχει μια από τις πιο εντυπωσιακές κάμερες smartphone. Δεδομένου ότι είναι απίθανο να δούμε το Pixel 6 Pro της Google να προσγειώνεται στην Ινδία, εξαρτάται πραγματικά από το S21 Ultra ή τις νέες συσκευές Pro της Apple, αν ψάχνετε να αγοράσετε το καλύτερο shooter για κινητά. Φέτος, τόσο το iPhone 13 Pro όσο και το 13 Pro Max έρχονται με πανομοιότυπες προδιαγραφές κάμερας και βελτιώσεις σε σχέση με το περσινό 12 Pro twins. Αντιμετωπίσαμε το S21 Ultra με το 13 Pro Max στην αναμέτρηση της κάμερας μας. Αρχικά, ας αφαιρέσουμε το φύλλο προδιαγραφών:

Samsung Galaxy S21 Ultra iPhone 13 Pro Max
Πρωταρχικός Διάφραγμα 108MP / f/1,8.

Αισθητήρας 1/1,33”.

Διάφραγμα 12MP / f/1,5

Αισθητήρας 1/1,66”.

Υπερευρύ Διάφραγμα 12MP / f/2,22

Αισθητήρας 1/2,55”.

Διάφραγμα 12MP / f/1,8

Αισθητήρας 1/3,4″.

Τηλεφωτογραφικός Διάφραγμα 10MP / f/2,4

Αισθητήρας 1/3,24” / ζουμ 3x

Διάφραγμα 12MP / f/2,8

Αισθητήρας 1/3,4” / ζουμ 3x

Περισκόπιο Διάφραγμα 10 MP / f/4,9

Αισθητήρας 1/3,24″ / zoom 10x

Βέλτιστος φωτισμός/Καθημερινά σενάρια

Δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής εδώ. Και οι δύο κάμερες αναμένονται εξαιρετικά αποτελέσματα όταν το φως είναι τέλειο για φωτογραφία. Είτε πρόκειται για χρώμα, έκθεση, ισορροπία λευκού ή αποτύπωση λεπτομερειών, και οι δύο σκοπευτές δεν απογοητεύουν. Παλαιότερα τα χρώματα της Samsung έδειχναν επιθετικά και τα iPhone ήταν στο άλλο άκρο. Αυτές οι διαφορές είναι σχεδόν εμφανείς τώρα. Τα νέα iPhone προσφέρουν μια επιλογή από λειτουργίες λήψης (από πλούσια αντίθεση έως ζωντανή) που προσφέρουν επιπλέον ευελιξία. Στις δοκιμές μου, οι εξαιρετικά ευρείες εικόνες που τραβήχτηκαν στον εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό του iPhone 13 Pro Max είχαν ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με το S21 Ultra. Επίσης, προτιμήσαμε εικόνες που τραβήχτηκαν σε λειτουργία Πορτραίτου στο iPhone. Ωστόσο, αυτό μπορεί να συνοψιστεί σε μια προσωπική προτίμηση.

Λήψη στο Samsung Galaxy S21 Ultra

iPhone 13 Pro Max
Γυρίστηκε στο iPhone 13 Pro Max

Χαμηλος ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Το περσινό iPhone 12 Pro Max μείωσε τη διαφορά με τις προηγούμενες ναυαρχίδες της Samsung σε έναν τομέα όπου οι συσκευές της τελευταίας είχαν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια. Το iPhone 13 Pro Max το κάνει ένα βήμα παραπέρα—η Apple ισχυρίζεται 1,5x σε σχέση με το περσινό 12 Pro Max, και αυτό είναι εμφανές στις δοκιμές μας. Φέτος, οι εκδόσεις Pro προσφέρουν νυχτερινή λειτουργία και στους τρεις φακούς, είτε φωτογραφίζετε εξαιρετικά ευρεία είτε 3x. Όλα αυτά αθροίζονται. Το iPhone και το S21 Ultra ταιριάζουν σχεδόν ομοιόμορφα. Η Samsung τραβάει καλύτερες εικόνες σε χαμηλό φωτισμό μόλις αλλάξετε την κάμερα σε νυχτερινή λειτουργία, αλλά το Pro Max το κάνει χωρίς αυτό το επιπλέον βήμα.

iPhone 13 Pro Max
Λήψη χαμηλού φωτισμού (αριστερά) και Macro (δεξιά) στο iPhone 13 Pro Max

Βίντεο

Το iPhone είχε πάντα ένα πλεονέκτημα σε αυτόν τον τομέα και το 13 Pro Max το διατηρεί αυτό σε σχέση με το S21 Ultra. Τα 13 δίδυμα Pro Max προσφέρουν επίσης τη νέα «Κινηματογραφική λειτουργία», ένα από τα σημεία συζήτησης του κουαρτέτου του τρέχοντος έτους. Αυτή η δυνατότητα παρουσιάστηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του iPhone 13 με μια έξυπνη παρωδία Μαχαίρια έξω, επιδεικνύοντας την ικανότητα της συσκευής να μεταφέρει αυτόματα την εστίαση κατά τη λήψη σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε το εφέ βάθους πεδίου στο βίντεο, ακόμη και μετά την εγγραφή. Η Samsung είχε αυτή τη δυνατότητα πριν από το iPhone—Portrait Video, και είναι σχεδόν εξίσου καλή. Και οι δύο κάμερες υπερέχουν σε σενάρια λήψης βίντεο και η Samsung προσφέρει επίσης λειτουργία Super Slow-mo.

Selfie shooter

Το Ultra προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία με εξαιρετικά ευρυγώνια πορτρέτα από το iPhone. Διαφορετικά, είναι αρκετά ακόμη και ανάμεσα σε αυτές τις δύο κάμερες selfie. Προτιμούμε το θάμπωμα φόντου της Samsung, καθώς αυτό φαίνεται πιο φυσικό. Τα δίδυμα iPhone 13 Pro βγάζουν καταπληκτικές selfies με ζεστούς τόνους και προσφέρουν επίσης μια σειρά από φίλτρα.

Ζουμ φωτογραφία

Αυτό είναι όπου το S21 Ultra το χτυπά έξω από το πάρκο. Ήμουν στο Kabini της Καρνατάκα πρόσφατα και δοκίμασα τις δυνατότητες ζουμ 10x της συσκευής. Κατάφερα να τραβήξω μια εικόνα του Saya, του άπιαστου μαύρου πάνθηρα του Kabini και να πάρω από κοντά μερικά από τα σπάνια πουλιά εκεί. Ενώ και οι δύο συσκευές αποδίδουν εξίσου καλά μέχρι το ζουμ 3x, η Samsung εμφάνισε ένα τεράστιο πλεονέκτημα μόλις περάσετε το όριο των 5x όπου κυριαρχεί ο αποκλειστικός φακός περισκοπίου της.

Samsung Ultra Zoom
Ο μαύρος πάνθηρας τραβήχτηκε με ζουμ 10x στο Samsung S21 Ultra

Samsung Birds Zoom
Πουλιά στο Kabini χρησιμοποιώντας το ζουμ 10x της Samsung

Συμπέρασμα

Δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής εδώ. Και οι δύο συσκευές τα πάνε εξαιρετικά καλά στα περισσότερα σενάρια. ο Samsung Galaxy S21 Ultra είναι η καλύτερη ολοκληρωμένη κάμερα, είναι πιο ευέλικτη χάρη στις δυνατότητες ζουμ της, ενώ iPhone 13 Pro Max έχει ένα πλεονέκτημα στο τμήμα βίντεο και για εξαιρετικά ευρείες εικόνες. Παρέχει επίσης αστρικές εικόνες σε χαμηλό φωτισμό. Η επιλογή σας μπορεί να καταλήγει σε μια απόφαση iOS έναντι Android. Αλλά θυμηθείτε ότι το Ultra προσφέρει επίσης ένα πλεονέκτημα τιμής.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply