Fitbit Sense vs Amazfit GTR 3 Pro

0
Fitbit Sense vs Amazfit GTR 3 Pro

Είτε είστε χρήστης Android είτε κάτοχος iPhone που αναζητά ένα smartwatch με τιμή περίπου 20.000 Rs, τα κορυφαία προϊόντα από το Amazfit και το Fitbit αξίζουν να βρίσκονται στο ραντάρ σας. Ακολουθούν διαφορετικές σχεδιαστικές προσεγγίσεις και υιοθετούν διαφορετικές προτάσεις πώλησης, αλλά κάνουν τη δουλειά – για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας για την ευεξία. Πώς συσσωρεύονται λοιπόν τα Amazfit GTR 3 Pro και Fitbit Sense;

Σχέδιο
Γέρνετε προς ένα κυκλικό καντράν ή έναν σκίουρος (ναι, αυτή είναι μια πραγματική λέξη); Και τα δύο ρολόγια αποπνέουν μια premium ατμόσφαιρα και αισθάνονται υπέροχα στον καρπό σας. Το GTR 3 Pro είναι φινιρισμένο από αλουμίνιο αεροσκαφών, ενώ η Fitbit έχει επιλέξει ένα πιο premium φινίρισμα από ανοξείδωτο χάλυβα στο Sense. Μπορείτε να τα προσαρμόσετε με μπάντες τρίτων ή αυθεντικά αξεσουάρ — Η γκάμα του Fitbit περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένα λουράκια από σχεδιαστές όπως ο Victor Glemaud και εμβληματικές αμερικανικές μάρκες όπως η Horween. Οι οθόνες είναι επίσης ομοιόμορφα αντιστοιχισμένες. ζωντανό και προσφέρει μεγάλη ορατότητα στο φως του ήλιου. Το Amazfit GTR 3 Pro διαθέτει κυκλική οθόνη AMOLED Ultra HD 1,45 ιντσών (480 x 480 pixels) και το Fitbit Sense είναι εξοπλισμένο με οθόνη 1,58 ιντσών (336 x 336 pixels).

Το Fitbit αποκτά πιο premium φινίρισμα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Έξυπνο ρολόι Amazfit GTR 3 Pro
Το GTR 3 Pro είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο αεροσκαφών.

UI και εμπειρία
Εδώ αναδεικνύονται οι διαφορές. Το GTR 3 Pro διαθέτει δύο κουμπιά στη δεξιά ράχη και το επάνω κουμπί λειτουργεί ως τροχός κύλισης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλοήγηση. Δεν υπάρχουν φυσικά κουμπιά στο Sense. Υπάρχει ένα απτικό πλευρικό κουμπί με εσοχή (το Fitbit το αποκαλεί «κουμπί στερεάς κατάστασης») που χρειάζεται λίγο να το συνηθίσετε. Εξακολουθώ να μου λείπει το φυσικό κουμπί της παλιάς σχολής, αλλά αυτή η νέα προσθήκη έχει πολλές λειτουργίες (μπορείτε να προσαρμόσετε το πάτημα και το διπλό πάτημα). Η συνοδευτική εφαρμογή Zepp λειτουργεί καλά τόσο σε συσκευές Android όσο και σε συσκευές iOS και είναι πολύ βελτιωμένη, αλλά εξακολουθεί να μην είναι στην ίδια κατηγορία με την πιο έμπειρη εφαρμογή Fitbit. Αυτό είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Fitbit. το UI είναι επίσης πιο εύκολο στο μάτι.

Γήπεδο ευεξίας
Βρήκα ότι η λειτουργία «Μέτρηση με ένα πάτημα» είναι μια εύχρηστη συμπερίληψη στο GTR 3 Pro. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε αυτό το κουμπί και να κρατήσετε τον καρπό σας ακίνητο για 45 δευτερόλεπτα και θα λάβετε τέσσερις βασικές μετρήσεις που παραδίδονται σε μία οθόνη — κορεσμός οξυγόνου στο αίμα (επίπεδα SpO2), καρδιακός ρυθμός, αναπνοές ανά λεπτό και βαθμολογία επιπέδου στρες. Υπάρχει μια σειρά από τρόπους προπόνησης που καλύπτουν σχεδόν οποιαδήποτε μορφή άσκησης σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους που είναι πιθανό να δοκιμάσετε.

Το Fitbit Sense προσφέρει μερικές ακόμη δυνατότητες και βαθμολογίες με το γήπεδο ευεξίας του. Το άγχος μας με την παρακολούθηση SpO2 — ότι δεν είναι «κατ’ απαίτηση» — παραμένει. Πρέπει να εγκαταστήσετε το SpO2 και μια πρόσοψη ρολογιού φιλική προς το SpO2 για να μπορέσει το Sense να παρακολουθεί τις μετρήσεις σας στον ύπνο σας (αυτό μπορεί να το κάνει μόνο όταν βρίσκεστε σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας). Ωστόσο, η δυνατότητα ΗΚΓ είναι κατ’ απαίτηση και είναι επίσης εύκολη στην εκτέλεση. το Sense είναι ένα από τα μοναδικά wearable που προσφέρουν αυτήν τη στιγμή στην Ινδία.

Το άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ο αισθητήρας θερμοκρασίας δέρματος. Το Fitbit Sense χρειάζεται τρεις νύχτες για να εκτιμήσει τη βασική σας θερμοκρασία και, στη συνέχεια, αρχίζει να μετρά τις διακυμάνσεις με τον αισθητήρα θερμοκρασίας δέρματος. Ο άλλος αισθητήρας που νομίζω ότι είναι αρκετά κατατοπιστικός είναι ο αισθητήρας EDA που μετρά τα επίπεδα άγχους σας. Είναι πολλά δεδομένα, ειδικά όταν προσθέσετε άλλους τακτικούς χρήστες του Fitbit, όπως μετρήσεις θερμίδων και παρακολούθηση ύπνου. Λαμβάνετε ακόμη περισσότερες πληροφορίες εάν λάβετε τη συνδρομή Premium (999 Rs/έτος) που είναι δωρεάν για τους πρώτους έξι μήνες με το Fitbit Sense.

Συνδεσιμότητα και χαρακτηριστικά
Μία από τις συνεχείς κούνιες μας σχετικά με την εφαρμογή Zepp και τα wearables Amazfit είναι η έλλειψη ενός γνήσιου οικοσυστήματος εφαρμογών. Το GTR 3 Pro δεν το αλλάζει πραγματικά αυτό. Έχετε ένα σωρό προσόψεις ρολογιού, 2 GB συν αποθηκευτικό χώρο για τη μεταφορά τραγουδιών στο ρολόι, ένα ηχείο για κλήσεις όταν το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο μέσω Bluetooth και επίσης Alexa στον καρπό σας. Το Sense έχει ένα μικρό πλεονέκτημα εδώ. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον ψηφιακό βοηθό σας με ένα γρήγορο πάτημα του απτικού κουμπιού (το δοκίμασα με το Amazon Alexa, λειτουργεί επίσης με το Google Assistant) και να λαμβάνετε φωνητικές απαντήσεις (η ένταση του ηχείου είναι διαχειρίσιμη). Μπορείτε να απαντάτε σε κλήσεις σε λειτουργία ηχείου από τον καρπό σας. Οι χρήστες Android μπορούν επίσης να απαντούν σε μηνύματα κειμένου από το ρολόι. Δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε μουσική στο ρολόι. η εφαρμογή Spotify σάς επιτρέπει να ελέγχετε τη μουσική σας, αλλά ακόμη και αυτή η εφαρμογή δεν προσφέρει την επιλογή αποθήκευσης των αγαπημένων σας λιστών αναπαραγωγής στο ρολόι.

Amazfit GTR 3 Pro
Το Amazfit GTR 3 Pro κοστίζει 18.990 Rs.

Sense smartwatch fitbit
Η τιμή του Fitbit Sense είναι 20.699 Rs.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας
Είναι πλεονέκτημα το Amazfit εδώ. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι συνδεδεμένη σε περίπου 12 ημέρες για τακτική χρήση. Από την εμπειρία μου (με την οθόνη πάντα ανοιχτή και περίπου 1 ώρα προπόνησης), το GTR 3 Pro διαχειρίστηκε περίπου 4-5 ημέρες σε έναν μόνο κύκλο φόρτισης. Χρησιμοποίησα την οθόνη Always-on στο Sense και κατάφερα να τεντώσω την μπαταρία για τρεις ημέρες με μια προπόνηση μιας ώρας (που χρησιμοποιούσε GPS). Τα αποτελέσματα της μπαταρίας θα διαφέρουν από χρήστη σε χρήστη, αλλά θα πρέπει να διαχειριστείτε 2-3 ημέρες με την οθόνη Always-on και τρεις ώρες παρακολούθησης προπόνησης. Μπορείτε να το τεντώσετε σε 5-6 ημέρες.

Τύλιξε
Το Fitbit Sense έχει το πλεονέκτημα εδώ με τον χώρο ευεξίας του και μια πιο έμπειρη διεπαφή χρήστη. Αλλά είναι λίγο καιρό και κοστίζει λίγο περισσότερο. Το Amazfit GTR 3 Pro είναι το νεότερο από το δίδυμο και προσφέρει καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τελικά, αυτό μπορεί να συνοψιστεί στο σχήμα που προτιμάτε για ένα καντράν έξυπνου ρολογιού και στα επίπεδα άνεσης της επωνυμίας σας.

ο Amazfit GTR 3 Pro κοστίζει 18.990 Rs και το Fitbit Sense είναι διαθέσιμο για 20.699 Rs.

Leave a Reply