Το Twitter επισημαίνει γκάφα του Dark Knight κατά τη διάρκεια της διάσημης σκηνής του «Νοσοκομείου».

0
Το Twitter επισημαίνει γκάφα του Dark Knight κατά τη διάρκεια της διάσημης σκηνής του «Νοσοκομείου».

Ρωτήστε οποιονδήποτε στα είκοσί του για την οριστική «καλύτερη» ταινία υπερήρωών του και το πιθανότερο είναι ότι η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν Ο σκοτεινός ιππότης θα βγει στην κορυφή. Σκοτεινή, σκεπτόμενη, σκηνοθετημένη με αυτοπεποίθηση και με πολλά βραβεία κύρους που την υποστηρίζουν, η ταινία έχει μια αστρική φήμη για καλούς λόγους.

Τούτου λεχθέντος, ακόμη και τα «αριστουργήματα» του Nolan μπορεί να είναι ατελή, όπως τόνισαν ορισμένοι θαυμαστές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η υπό αμφισβήτηση σκηνή; Περίπου μια ώρα και σαράντα λεπτά μετά την ταινία, ο Τζόκερ του Χιθ Λέτζερ πηγαίνει προς ένα νοσοκομείο, ελπίζοντας να βρει τον πρόσφατα παραμορφωμένο Χάρβεϊ Ντεντ:

Αφού επέζησε από μια τραγική έκρηξη που κατέστρεψε το πρόσωπό του, ο Χάρβεϊ Ντεντ ξυπνά για να βρει μια κοντινή νοσοκόμα – μόνο που συνειδητοποιεί ότι είναι ο Τζόκερ μόλις αφαιρέσει τη μάσκα του προσώπου του, αντιδρώντας βίαια και τριγυρνώντας στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Αν και μπορεί να μας έλειπε αυτή η λεπτομέρεια σε προηγούμενα ρολόγια, είναι ξεκάθαρο ότι η «νοσοκόμα» είναι ο Τζόκερ από την πρώτη ματιά που τον κοιτάμε – φορώντας σαφώς το εμβληματικό μακιγιάζ προσώπου για το οποίο φημίζεται ο χαρακτήρας. Αυτό έκανε πολλούς χρήστες του Twitter να ξεσπάσουν σε γέλια, όταν ο @kirawontmiss έγραψε στο Twitter για το λάθος της ταινίας:

Κάποιοι μάλιστα συνέκριναν τη σκηνή με εκείνη της Disney Φινέας και Φερμπ χαρακτήρας, ο Perry the Platypus – ο οποίος συνήθως παραγνωρίζεται απλώς και μόνο επειδή λείπει ένα καπέλο Fedora:

Για να είμαστε δίκαιοι, ωστόσο, η σειρά έχει έναν τεράστιο αριθμό από τρύπες πλοκής και μικρά λάθη – αν και λόγω του γενικά μεγάλου ρυθμού και της πλοκής, τείνουν να περνούν απαρατήρητα. Μερικοί χρήστες του Twitter ανέφεραν και αυτά:

Μερικοί θαυμαστές έδωσαν στον ηθοποιό του Dent’s Aaron Eckhart κάποια περιθώρια, εξηγώντας την εσφαλμένη αντίδραση ως αποτέλεσμα των παυσίπονων:

Απλώς για την ιστορία, ο Ντεντ αρνείται κανονικά να πάρει παυσίπονα – αυτό είναι τελικά το έντονο τόξο αποκάλυψης κακών του.

Για να είμαστε δίκαιοι, το λάθος έγινε πρώτο αντιληπτό από The Late Show Ο συγγραφέας Άσερ Πέρλμαν – ο οποίος έκανε tweet σχετικά με αυτό το 2015, 7 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας.

Το συνέχισε στις 9 Ιανουαρίου λέγοντας: «Κάθε φορά που αυτό το κλιπ γίνεται viral, σκέφτομαι αυτό το tweet από το 2015 και δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι αν θα ήμουν εκατομμυριούχος μέχρι τώρα, αν το δικό μου είχε βίντεο καλύτερης ποιότητας».

(Πηγές εικόνας: Warner Bros. Entertainment)

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply