Τι έχουν διαβάσει οι πλουσιότεροι της Ασίας

0
Τι έχουν διαβάσει οι πλουσιότεροι της Ασίας

Θα περιμένατε ότι με τον μεγαλύτερο όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων της Ινδίας να διευθύνει, ο πολυδισεκατομμυριούχος Mukesh Ambani έχει λίγο χρόνο να διαβάσει – αλλά θα κάνετε λάθος.

Μιλώντας σε Bloomberg New Economy, ο επικεφαλής honcho της Reliance μοιράστηκε μια λίστα με τα βιβλία που «τον βοήθησαν να κατανοήσει το 2021 και τον προετοιμάζουν για το 2022». Είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει πάρα πολλές ανησυχίες, αλλά σίγουρα έχουμε – κάνοντας τη λίστα να αξίζει να περιηγηθεί κανείς.

Από την έρευνα μετά την πανδημία μέχρι την ανυπομονησία μιας ανεμοστρόβιλου του 2020, αυτά τα βιβλία είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον έχει προνοητική νοοτροπία – και ένα τέλειο σύνολο από πιθανά καλούδια του Secret Santa.

Δείτε τι προτείνει ο πλουσιότερος άνδρας της Ασίας ως κορυφαίες αναγνώσεις του 2021:

Αρχές για την αντιμετώπιση της μεταβαλλόμενης παγκόσμιας τάξης: Γιατί τα έθνη πετυχαίνουν και αποτυγχάνουν

Του Ρέι Ντάλιο

#1 Το μπεστ σέλερ των New York Times και η ιδιοφυΐα των επενδύσεων Ray Dalio είναι κάτι σαν γνωστό όνομα – ειδικά για όσους έχουν βαθιά περιέργεια για το πώς η οικονομία επηρεάζει την καθημερινή ζωή της ανθρώπινης φυλής.

Περίπου μια δεκαετία μετά τον καταιγισμό του κόσμου Αρχές, έχει τώρα γράψει μια φανταστική εξερεύνηση για το πώς έχουν αλλάξει τα οικονομικά του 21ου αιώνα – με πλήρη ανάλυση και εξαιρετικές συμβουλές τόσο για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής όσο και για τους επενδυτές.

Δέκα μαθήματα για έναν κόσμο μετά την πανδημία

Δέκα μαθήματα για έναν κόσμο μετά την πανδημία

Του Fareed Zakaria

Ο παραγωγικός οικοδεσπότης του CNN, γεννημένος στη Βομβάη, επιστρέφει ξανά με ένα απλό, συμπυκνωμένο σύνολο ιδεών – έναν αλληλένδετο ιστό παγκοσμιοποίησης, τεχνολογίας, ανισότητας και πολιτικής.

Μια συμπαγής, εκπληκτικά αμερόληπτη συλλογή σκέψεων από μερικά από τα πιο ολοκληρωμένα μυαλά του σημερινού κόσμου – αυτό είναι ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα για όποιον ενδιαφέρεται να βρει κατεύθυνση, καθοδήγηση και νόημα σε μια ολοένα και πιο ασταθή εποχή.

The Raging 2020s: Εταιρείες, Χώρες, Άνθρωποι-και ο αγώνας για το μέλλον μας

The Raging 2020: Εταιρείες, Χώρες, Άνθρωποι – και ο αγώνας για το μέλλον μας

Του Άλεκ Ρος

Ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ των New York Times, πρώην ανώτερος σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών και διακεκριμένος επισκέπτης καθηγητής στο University of Bologna Business School – ο Alec Ross είναι ένας από τους πιο ικανούς ανθρώπους στον κόσμο για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα του συλλογικού μας μέλλοντος.

Μέσα από συνεντεύξεις με τους πιο σημαντικούς στοχαστές του κόσμου και ιστορίες εταιρικού ακτιβισμού και κακοπραξιών, κυβερνητικής αποτυχίας και ανανέωσης, το THE RAGING 2020s εξετάζει τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις που μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα και εξετάζει τις τάσεις που διαμορφώνουν την επόμενη δεκαετία.

2030: Πώς θα συγκρουστούν οι μεγαλύτερες τάσεις του σήμερα και θα αναδιαμορφώσουν το μέλλον των πάντων

2030: Πώς θα συγκρουστούν οι μεγαλύτερες τάσεις του σήμερα και θα αναδιαμορφώσουν το μέλλον των πάντων

Του Mauro Guillén

Το 2030 είναι κάτι σαν μια χρονική στροφή για την ανθρωπότητα. Για αιώνες, οι άνθρωποι τρέχουν με τα ίδια αξιώματα, τις ίδιες προσδοκίες από τις παγκόσμιες οικονομίες και τις ίδιες ιδέες για το πώς να οικοδομήσουν το μέλλον τους. Μέχρι το 2030 – οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις δεν θα σημαίνουν τίποτα.

Το έργο του Guillén στοχεύει να εξερευνήσει μερικές από τις πιο συγκλονιστικές και απρόβλεπτες τάσεις στη σύγχρονη παγκόσμια κοινωνία. Με έμφαση στη χρήση δημιουργικών, ανορθόδοξων τρόπων σωτηρίας ενός ολοένα και πιο απειλούμενου κόσμου, 2030 είναι ένα έντονο αλλά ταυτόχρονα ελπιδοφόρο πορτρέτο του κόσμου που θα μπορούσαμε να γίνουμε – ή του κόσμου που θα μπορούσαμε να χάσουμε.

Μεγάλες μικρές ανακαλύψεις: Πώς οι μικρές, καθημερινές καινοτομίες οδηγούν σε υπερμεγέθη αποτελέσματα

Μεγάλες μικρές ανακαλύψεις: Πώς οι μικρές, καθημερινές καινοτομίες οδηγούν σε υπερμεγέθη αποτελέσματα

Του Τζος Λίνκερ

Μεγάλο μέρος του τρόπου με τον οποίο ο κόσμος βλέπει την επιχειρηματική καινοτομία παραμορφώνεται – παρασυρόμαστε από σεμινάρια μεγάλων επωνύμων και φανταχτερά βραβεία. Ωστόσο, ο πραγματικός πυρήνας της καινοτομίας βασίζεται σε απλές καθημερινές πραγματικότητες.

Αντί να πυροβολούν για μια ημέρα πληρωμής 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή ένα βραβείο Νόμπελ, οι πιο παραγωγικοί καινοτόμοι επικεντρώνονται σε Big Little Breakthroughs—μικρές δημιουργικές πράξεις που ξεκλειδώνουν τεράστιες ανταμοιβές με την πάροδο του χρόνου. Καλλιεργώντας καθημερινές μικρο-καινοτομίες, τα άτομα και οι οργανισμοί είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν δύσκολες προκλήσεις και να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες μετασχηματισμού.

(Πηγές εικόνας: Twitter, Amazon)

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply