Οι κριτικές σχολιάζονται για τον Spider-Man: No Way Home

1
Οι κριτικές σχολιάζονται για τον Spider-Man: No Way Home

Η διαφημιστική εκστρατεία είναι πραγματική. Μετά από μήνες με teaser, τρέιλερ και γνωστές πληροφορίες με spoiler, βρισκόμαστε επιτέλους στο κατώφλι του Spider-Man: No Way Home. Προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις 17 Δεκεμβρίου στην Ινδία, οι θαυμαστές είναι ενθουσιασμένοι που βλέπουν τον Tom Holland να επιστρέφει ως ο τίτλος του ήρωα του web-slinging – μαζί με ένα καστ παλιών αγαπημένων από το στάβλο ταινιών της Sony.

Πριν βουτήξουμε στην τελευταία παρτίδα φρέσκων κριτικών κριτικών, ρίξτε μια ματιά στο τελευταίο τρέιλερ της ταινίας παρακάτω:

Μια κρίση πίστης, χάος σε πολλά σύμπαντα, απίστευτες ανατροπές και ίσως η μεγαλύτερη ιστορία ενηλικίωσης που πρόκειται να πει ποτέ το MCU – ας δούμε τι έχουν να πουν οι λίγοι τυχεροί για αυτό.

Pete Hammond, Προθεσμία

«Αυτή η ταινία κάνει αυτό που κάνουν πάντα οι καλύτερες ταινίες: Σε ενθουσιάζουν και σε συγκινούν και σε κάνουν να θέλεις να επευφημήσεις σε ένα γεμάτο θέατρο. Υπό το πρίσμα της πανδημίας, αυτή η ταινία είναι ένα δώρο διακοπών όχι μόνο στους θεατές του κινηματογράφου, αλλά και στους εκθέτες, γιατί αν ΠΟΤΕ υπήρχε μια ταινία έτοιμη να σώσει την κινηματογραφική επιχείρηση – ακριβώς όπως ο Spidey πάντα σώζει τη μέρα – είναι αυτό το θαυμάσια κατασκευασμένο τελικό παιχνίδι .»

Τώρα αυτή είναι μια λαμπερή κριτική αν είδα ποτέ μία. Μοιάζει με διπλό μπράβο!

Benjamin Lee, The Guardian

«Ο κάπως προσγειωμένος κόσμος του Peter και των φίλων του δημιουργεί έναν ανήσυχο συνάδελφο δίπλα στην αυξημένη φαντασίωση του Doctor Strange και μερικά τρυπήματα που συνειδητοποιούν τον εαυτό τους δεν κάνουν πραγματικά αρκετά για να αποσπάσουν την προσοχή από το πόσο τρομακτικά αισθάνονται τα δύο franchise όταν συντρίβονται μαζί».

Μια σημαντική ανησυχία για πολλούς θαυμαστές ήταν αν ο σχετικά γειωμένος κόσμος του Peter Parker θα μπορούσε να συνδυάζεται καλά με την «παράξενη» των δυνάμεων και των θεμάτων του Dr. Strange. Προφανώς όχι – αν και ο Lee επαινεί το σφιχτό σενάριο της ταινίας και τους καλοεκτελεσμένους κακούς.

Mae Abdulbaki, ScreenRant

«Χάρη στον Peter που τελικά πήρε την κατάσταση στα χέρια του, το No Way Home είναι σε θέση να πετάξει ψηλότερα από οποιαδήποτε από τις προηγούμενες συμμετοχές του Spider-Man στο MCU. Η ταινία αναλογίζεται τι είδους ήρωας είναι ο Spider-Man και ποιος φιλοδοξεί να είναι – είναι κάποιος που αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του; Βοηθά ανθρώπους που έχουν ανάγκη ή τους αφήνει πίσω; Αυτές οι ερωτήσεις παίζουν σε μεγάλο βαθμό στην ιστορία του, προσθέτοντας βαρύτητα στο ταξίδι του ως ήρωας που προσπαθεί να χαράξει ένα μονοπάτι για τον εαυτό του».

Τώρα αυτό μοιάζει περισσότερο. Ενας από No Way Home’s Τα κυριότερα σημεία είναι η σχέση μεταξύ του Πίτερ και των επιλογών του ως ήρωα – και πώς πρέπει να προχωρήσει σε έναν κόσμο χωρίς τον Τόνι Σταρκ. Συναρπαστικός!

David Fear, Rolling Stone

«Είτε μεγάλωσες ανατριχιάζοντας με το χακάρισμα του Dafoe’s Goblin είτε ενθουσιάστηκες από το livewire του Foxx, πολύ περισσότερο ως καταναλωτής: η τρέχουσα πλάκα των συνεργασιών Sony/Marvel, υπάρχει ένα κουμπί για σένα που πατάς. Η υπηρεσία θαυμαστών εκτελείται εδώ, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες σύγχρονες ταινίες με υπερήρωες, αλλά τώρα καλύπτει γενιές θαυμαστών. Γιατί να έχετε ένα Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel, ρωτάει η ταινία, όταν μπορείτε να έχετε πολλά;»

Η ανασκόπηση της Fear εξετάζει πιο προσεκτικά την επιχείρηση πίσω από τη δημιουργία ενός multiversal crossover ζωντανής δράσης. Τι σημαίνει για τις μεγαλύτερες εταιρείες πολυμέσων του κόσμου να εμπορεύονται ακίνητα και τι σημαίνει αυτό για άλλα franchise που προχωρούν; Ο κριτικός περιγράφει την ταινία ως «τέλεια καλή» – που θα μπορούσε να σημαίνει σχεδόν οτιδήποτε, από μέτριο έως καλό.

Εν τω μεταξύ, αρκετοί θαυμαστές ήταν διχασμένοι στο να θέλουν να διαβάσουν κριτικές και να κρατήσουν τα πάντα έκπληξη. Να είστε προσεκτικοί προτού διαβάσετε οποιεσδήποτε κριτικές – το Ποικιλία Ειδικά το περιοδικό χτυπήθηκε σκληρά από τους θαυμαστές που περίμεναν μια εμπειρία χωρίς spoiler:

Νωρίτερα σήμερα, η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας ήταν σε εξέλιξη στο Λος Άντζελες. Το επίκεντρο της προσοχής θα ήταν ξεκάθαρα το ζευγάρι των πρωταγωνιστών Tom Holland και Zendaya – και οι δύο έδειχναν εκπληκτικοί και ήταν όλοι χαμογελαστοί στην εκδήλωση στο κόκκινο χαλί.

Αρκετοί άλλοι, όπως ο Williem DaFoe, ο Jamie Foxx, ο JK Simmons και άλλοι, κοσμούσαν την εκδήλωση. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς συγκεκριμένα έστειλε ένα μήνυμα για την υποστήριξη των θαυμαστών, υποσχόμενος να μην χαλάσει τίποτα σχετικά με την πλοκή:

…ακριβώς πριν φύγω από την ασφάλεια για να χαιρετήσω τους θαυμαστές.

Τι ταξική πράξη. Ανυπομονούμε να δούμε αυτόν και το υπόλοιπο καστ μαμούθ στο θέατρο αυτή την εβδομάδα!

(Πηγές εικόνας: Marvel Entertainment, Disney)

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply