Κριτική για τη 2η σεζόν του Netflix The Witcher: Better In Every Way

0
Κριτική για τη 2η σεζόν του Netflix The Witcher: Better In Every Way

Αν κάποιος στα μέσα της δεκαετίας του ’90 προσπάθησε να προωθήσει μια σειρά φαντασίας διηγημάτων από την Πολωνία ως διάδοχο του Tolkien άρχοντας των δαχτυλιδιών, θα κάνατε κάτι περισσότερο από το να γκρινιάξετε και να φύγετε – ακριβώς όπως ο Χένρι Κάβιλ μπροστά σε εκατομμύρια αυτή την εβδομάδα:

Ο μάγος, ή The Witcher είναι μια σειρά που δεν φύτρωσε από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι μια περίεργη ιστορία για το πώς μια ειλικρινής ιστορία επιμένει με κάποιο τρόπο – φτάνοντας στη συνέχεια σε νουβέλες, επιτραπέζια παιχνίδια και κόμικς και, τέλος, το καθεστώς cult βιντεοπαιχνιδιών, πριν γίνει αίσθηση οπτικού σχήματος δύο δεκαετίες μετά τη συγγραφή της πρώτης ιστορίας.

Όπως οι περισσότερες διασκευές φαντασίας, The Witcher πήρε χρόνο για να βρει τη φωνή του. Η σεζόν 1 ήταν μια απόλυτη απόλαυση για όσους από εμάς παίζαμε τα παιχνίδια και διαβάζαμε τα μυθιστορήματα – αν και υπέφερε από στάκατο ρυθμό, κάπως ήπιους χαρακτηρισμούς και πάνω απ’ όλα τονικότητα.

Δύο χρόνια μετά, η εκπομπή Lauren Hissrich άλλαξε πραγματικά το παιχνίδι. Με καθιερωμένες ιστορίες χαρακτήρων, οικοδόμηση κόσμου και ακόμη και πολιτικές φαντασίας, The Witcher Η σεζόν 2 είναι μια γεμάτη αυτοπεποίθηση, κομψή και εκπληκτικά συναισθηματική σειρά.

Να γιατί το πιστεύω.

Σούπερμαν της Ριβίας

Τα βιβλία περιγράφουν ένα πολύ διαφορετικό είδος Geralt – έναν «χλωμό», «κοκαλιάρικο» άνδρα με μια «άσχημη» φωνή.

Κοιτάξτε παραπάνω – Henry Cavill δεν ταιριάζει με αυτήν την περιγραφή.

Δεν είμαι σίγουρος αν είναι Υπεράνθρωπος Η προσωπική δέσμευση του ηθοποιού στο έργο, η καλά τεκμηριωμένη φιλοσοφία του ή ακόμα και το ακατέργαστο φυσικό ταλέντο – αλλά η απάντησή του στην πρόκληση του να υποδυθεί τον Geralt ήταν να γίνει κυριολεκτικά ένας μεταλλαγμένος, τέρατα-σκοτικός κακός με χρυσή καρδιά.

Δεν θα έφτανα τόσο μακριά ώστε να ισχυριστώ ότι ο Cavill κουβαλά το σόου στους εξαιρετικά φαρδιούς ώμους του, αλλά είναι ένας απόλυτος ταραχός για να τον παρακολουθήσετε. Είναι προετοιμασμένος, αλλά σωματικά εκφοβιστικός, ήρεμος αλλά λίγο λυπημένος, περιποιητικός, με αυτοπεποίθηση και λίγο αναιδής – όλοι εσείς που αρνούνται μπορείτε να εκνευριστείτε.

Αυτός είναι ο Geralt που πολλοί από εμάς ονειρευόμασταν εδώ και χρόνια, και κατά κάποιο τρόπο ξεπερνά τις προσδοκίες μας.

«Στη δεύτερη σεζόν», μοιράστηκε, «ήθελα να φέρω όσο περισσότερο από το «Book» Geralt στο σόου που θα επέτρεπε το όραμα της Lauren και η πλοκή. Αυτό είναι ένα δύσκολο πράγμα, γιατί η πλοκή, όπως είπε η Lauren, είναι πολύ επικεντρωμένη στο να φέρει τις γυναίκες στο κέντρο του The Witcher».

Μια Αναδιπλούμενη Προφητεία

Ciri The Witcher

Μεγάλο μέρος της δεύτερης σεζόν περιστρέφεται γύρω από τη σχέση του Geralt με τον Ciri – τον ​​νέο του μαθητευόμενο (και τη συσκευή πλοκής). Έχοντας παίξει αρκετά πειστικά η Freya Allan, το ζευγάρι ξεκίνησε μετά το πένθος για τον προφανή θάνατο της Yennefer στο τέλος της πρώτης σεζόν. Αποφασίζοντας να καταφύγουν την Ciri στο προπύργιο του Witcher στο Kaer Morhen, το ζευγάρι ξεκίνησε – μόνο για να παρασυρθεί από ένα sidequest με βάση το Ένας κόκκος αλήθειας ιστορία από Η Τελευταία Ευχή.

Η Yennefer αποκαλύπτεται ότι είναι ζωντανή στο τέλος του πρώτου επεισοδίου. Αυτή η εισαγωγή μυρίζει λίγο γεμάτη, αλλά εξακολουθεί να υλοποιεί ορισμένα από τα κεντρικά θέματα της σειράς μέσα από μια σκοτεινή ανατροπή στο Η Πεντάμορφη και το τέρας αλληγορία. Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ για να επανέλθουν τα πράγματα.

Η μπάλα κυλάει πραγματικά μόλις ξεκινήσει το επεισόδιο 2. Η παράσταση, έχοντας πλέον ασχοληθεί με πολλά επίπεδα έκθεσης, απελευθερώνει τις πραγματικές της δυνατότητες αφήγησης – ρίχνοντάς μας πρώτα αντιμέτωπους σε έναν συνδυασμό καλά εκτελεσμένων πολιτικών φαντασίας και μονομαχιών υψηλού κινδύνου για τον Geralt. Αφού αναγκάστηκε να σκοτώσει μια συνάδελφο Witcher, η μοίρα της Ciri γίνεται πραγματικά συνυφασμένη με τον Geralt, καθώς αποφασίζει να την εκπαιδεύσει στη μάχη.

Το ακόλουθο έπος του κυνηγιού τεράτων, των μυθικών δυνάμεων και των δοκιμών του Ciri ωθεί προς τα εμπρός ένα υποτμήμα του κόσμου του Geralt που αγνοήθηκε προηγουμένως – τα ξωτικά. Όλα αυτά συνδέονται με ένα πολύπλευρο, συναρπαστικό φινάλε που αφήνει μεγάλα ερωτήματα στον αέρα – όλα συνδέονται με τη μοίρα του Ciri.

Η Λευκή Φλόγα

Αυτοκράτορας Emhyr var Emreis

Ενώ η σεζόν μας έφερε σε πολλές έντονες ανατροπές, ίσως η μεγαλύτερη είναι η εισαγωγή μας στον αυτοκράτορα Nilfgaardian, Emhyr var Emreis.

Έχουμε ακούσει πολλά για τον Αυτοκράτορα, αλλά δεν έχουμε δει πολλά. Για όσους έχουν ζήσει τα μυθιστορήματα και τα βιντεοπαιχνίδια, ο Emhyr είναι ένας πονηρός, αδίστακτος κυβερνήτης που έχει ένα εκπληκτικά ανθρώπινο στοιχείο στα κίνητρά του.

Ως βιολογικός πατέρας της Ciri, θέλει απεγνωσμένα να τη βρει και να την καθιερώσει ως πριγκίπισσα των βασιλείων του. Αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό οφείλεται στην πατρική αγάπη ή στην επιθυμία να εξασφαλίσει έναν από τους πιο ισχυρούς χαρακτήρες της σειράς, η επιβεβαιωμένη παρουσία του για την τρίτη σεζόν αντανακλά μια σημαντική επιλογή για τον Ciri.

Θα ακολουθήσει τη βασιλική της καταγωγή ή θα μείνει με τον Geralt και θα χαράξει ένα μονοπάτι για τον εαυτό της;

Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν πολλαπλές καταλήξεις – πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να είναι στα χαρτιά της εκπομπής του Netflix.

Το άγριο κυνήγι

The Wild Hunt The Witcher

Και πάλι, η μοίρα του Ciri τραβάει σε άλλη κατεύθυνση από το The Wild Hunt. Μια ομάδα ισχυρών, αδυσώπητων ξωτικών πολεμιστών, από αυτούς τους τρομερούς ανταγωνιστές The Witcher 3: Wild Hunt κάνει επιστροφή στο τέλος της σεζόν.

Οι στόχοι τους; Αιχμαλωτίστε την Ciri και αξιοποιήστε τις δυνάμεις της με πολύ απεχθή μέσα.

Ενώ ο Γκέραλτ έχει πολλά να αντιμετωπίσει ως αποτέλεσμα του νέου μαθητευόμενου του, σίγουρα μπορεί να κρατήσει τα δικά της. Με τους Witcher να βρίσκονται πλέον σε σπασμένα και αβέβαια μονοπάτια μπροστά μας, ανυπομονούμε να δούμε τι επιφυλάσσει η επόμενη σεζόν για εμάς τους οπαδούς.

(Πηγές εικόνας: Netflix)

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply